Details

  • Type vloer: tapijttegel; Interface Net Effect

  • Type project: bedrijfsverzamelgebouw

  • Oppervlakte: 1200 m2 

Prachtig design met een bijzonder verhaal

Marmolux in Rotterdam is naast specialist in marmoleum ook thuis in vele andere vloeren. In 2000 namen de broers Steenhouwer het bedrijf over. Marcel Steenhouwer: “We zagen dat als een mooie kans en ik heb er geen spijt van. Ik denk niet dat ik ooit nog voor een baas zou kunnen werken. Het is hard werken als ondernemer, maar je kunt wel je eigen keuzes maken.” Last van de recessie heeft het familiebedrijf nauwelijks gehad: “We hebben in de regio Rotterdam inmiddels een goede naam opgebouwd. Klanten komen hier meestal binnen via mond tot mond reclame.”

De uitdaging

“We werden benaderd door Welkom2, een bedrijfsverzamelgebouw in Zoetermeer. Zij verhuren kantoorruimtes aan onder andere starters en freelancers. Wij hadden eerder voor hen een pvc-stroken vloer gelegd. Zij wilden in een aantal ruimtes vloerbedekking laten leggen en kwamen uit op tapijttegels. Als er dan een keer een ongelukje gebeurd, met een kop koffie bijvoorbeeld, dan kun je de tegel makkelijk vervangen. Dat is zeker in een kantooromgeving een belangrijk voordeel.”

Als er iets fout gaat, staan ze bij Dersimo direct voor je klaar. Echt een bedrijf waar je op kunt bouwen.

 

Het resultaat

“De architect had in zijn plan de Net Effect tapijttegels van Interface opgenomen, en ik moet zeggen: het resultaat is verbluffend.” Het design van deze nieuwe collectie is geïnspireerd op de oceaan. Kleuren en vormen vloeien als een golf in elkaar over en dat geeft een waanzinnig effect op de vloer. Het verhaal achter de collectie is al even bijzonder. Het basismateriaal komt namelijk uit oude vissersnetten. “Achtergelaten vissersnetten zijn een serieuze bedreiging voor stranden en oceanen. Door deze in te zamelen en te recyclen los je een groot probleem op en je biedt de mensen in de vissersdorpen een bron van inkomsten.” En, ook niet onbelangrijk, Welkom2 is zeer tevreden over het resultaat: “De vloer heeft inderdaad het effect van bewegend water, en dat geeft een hele speciale uitstraling.”

 

marmoluxuserDe basis van Dersimo: betrokken

“Wij kopen al vanaf het begin in bij Dersimo. Ik kende Dersimo vanuit een vorige werkgever en vond het toen al een prettig bedrijf. Als er iets fout gaat, staan ze direct voor je klaar. Echt een bedrijf waar je op kunt bouwen.”