Project Dekor – Green-Flor Modern Vintage

Details

  • Type vloer: PVC stroken; Green-flor Modern Vintage

  • Type project: Kantoorpand tbv verhuur 

  • Oppervlakte: 135 m2 

Een klassieke vloer in een modern jasje

Dekor Woninginrichting levert al ruim 20 jaar een uitgebreide collectie vloeren, raamdecoratie en wandbekleding. Eigenaar Martien de Kok: “Sfeer verkopen, dat is wat we vanaf dag één nastreven. We vonden hier in een Wateringen een pand dat daarbij past. Als één van de eerste woninginrichters leverden wij een totaal pakket inclusief accessoires en houten vloeren. Ook voor stofferen, timmer-, stukadoor- en schilderwerk kunnen klanten bij ons terecht.” Martien zag de manier waarop klanten hun aankopen doen wel veranderen: “Tegenwoordig zoekt een klant eerst op internet en pas daarna gaan ze op pad. Onze website en Facebook pagina onderhouden we goed. Daar komen veel reacties op binnen. Klanten komen niet alleen meer uit de buurt, maar ook van verder weg.” Als ondernemer moet je steeds alert blijven op nieuwe kansen en mogelijkheden. Soms word je uit onverwachte hoek ondersteund: “Vroeger hadden we hier voor de deur een stoplicht. Dat leverde ons veel klanten op. Kwamen ze in het weekend langs omdat ze hier doordeweeks voor de deur stil hadden gestaan.”

De uitdaging

“Eén van onze klanten had een kantoorpand aangekocht dat hij voor de verhuur wilde inrichten. Voor de bovenverdieping had hij een bepaalde uitstraling in gedachten en daarom wilde hij graag een eikenhouten visgraat vloer.” Martien adviseerde iets anders: “Een eikenhouten vloer vraagt veel onderhoud. Als een huurder na een paar jaar vertrekt, moet de vloer opnieuw geschuurd en gelakt worden. Ik adviseerde de nieuwe pvc-strokenvloer Modern Vintage van Green-Flor. Dat heeft dezelfde uitstraling, maar is veel onderhoudsvriendelijker.” De klant was niet gelijk overtuigd, maar toen Martien hem wat voorbeelden liet zien was hij om: “We hebben nog een testvloer gelegd en daarna konden we aan de slag. Eerst hebben we de vloer geëgaliseerd. Het leggen van de planken ging relatief snel; het snijden en leggen van de banden langs de wanden was wat arbeidsintensiever.”

We werken met veel leveranciers, maar bij Dersimo valt vooral de persoonlijke benadering op. Peter Haring, de vertegenwoordiger waar we veel contact mee hebben, denkt echt met ons mee.


Het resultaat

“De vloer is precies geworden zoals de klant voor ogen had: het gevoel en de uitstraling van een origineel visgraatparket, gecombineerd met gebruiksgemak. Alleen al het feit dat de vloer na het leggen direct gebruiksklaar is, heeft heel veel voordelen. Een prachtige klassieke vloer in een modern jasje, echt een visitekaartje.”

De basis van Dersimo: persoonlijk

foto_martien-199x300dekorrrr“We werken met veel leveranciers, maar bij Dersimo valt vooral de persoonlijke benadering op. Peter Haring, de vertegenwoordiger waar we veel contact mee hebben, denkt echt met ons mee. Voordeel is ook dat ze in de buurt zitten. Bij een spoedklus kunnen we het materiaal binnen 2 uur bij de klant hebben.”